Рецепт смачного домашнього зефіру. Такого ви не купите в магазині



Приготуйте дуже корисний десерт. Готується зефір з натуральних інгредієнтів, тому ним можна пригощати навіть дітей.

Потрібно трохи докласти зусиль, але потім можна насолодитись дуже ніжним та смачним десертом. Ваша родина залишиться задоволеною.

Вам потрібно:

-Яблука сорту «Антонівка» – 4 шт.;
-Цукор – 250 грамів;
-Цукор для сиропу – 475 грамів;
-Білок курячий – 1 шт.;
-Сіль кухонна – дрібка;
-Агар – агар – 8 грамів;
-Вода питна – 0,160 л.;
-Ванільний цукор – 10 гр.


Як зробити:

-Розріжте яблука навпіл, витягніть насіння та зніміть шкірку. У сотейнику відваріть їх, щоб вони стали м’якими.
-Після м’якуш яблук перекладіть у чашу бленд ера.
-Додайте цукор та перемішайте. За бажанням, можна трохи підігріти пюре та додати трохи води, щоб цукор розчинився.
-Розчиніть агар – агар у воді.
-Через 20 хвилин поставте суміш на плиту та закип’ятіть. У цей час постійно перемішуйте агар-агар до повного розчинення.
-Після поступово додайте 475 грамів цукру та протягом 3 хвилин прокип’ятіть. Температура суміші повинна складати 110 градусів під час кипіння. Готова суміш повинна тягнутись тонкою цівкою. Будьте обережними, -щоб не переварити суміш, тому краще це робити на повільному вогні.
-Агар-агар залишіть охолоджуватись.
-Збийте білок та додайте у пюре. Перемішайте все за допомогою міксера.
-Обережно, потрохи додавайте агар-агар до пюре. Міксер повинен при цьому працювати постійно на великій швидкості.
-Суміш повинна нагадувати безе. Після цього залишіть готову суміш постояти 10 хвилин.
-Складіть суміш у кондитерський шприц та обережно висадіть зефір на пергамент.
-Залишіть його застигати при температурі 20-22 градуси на 24 години. Через цей час утвориться тонка скоринка.


Все зефір готовий. Якщо є бажання, можна зробити зефір різних кольорів. Тоді потрібно до половини яблучного пюре додати натуральний барвник. Можна зробити зефір у шоколаді, тоді потрібно розтопити шоколад додавши не велику кількість молока та вершкового масла. Після занурте готовий зефір у глазур, потім витягніть та поставте у холодильну камеру для застигання.

Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!