Смачні домашні горішки, які нагадають вам смак дитинства. Покроковий рецепт приготування



Горішки з вареною згущенкою – це найулюбленіше печиво з дитинства. Воно дуже ароматне, м’яке та неймовірно смачне.

Діти будуть вдячні за такий смаколик.

Складові:

-Борошно пшеничне 0,5-0,6 кг.;
-Яйця курячі 2 шт.;
-Свіжа сметана 15-20% 2 ст. л.;
-Цукор 150 гр.;
-Ванільний цукор 150 гр.;
-Сода харчова 0,5 ч. л.;
-Харчовий оцет 1 ч. л.;
-Молоко згущене варене 1 банка;
-Будь-які горіхи 200 гр.;
-Масло вершкове 200 гр.


Спосіб приготування:

-До м’якого вершкового масла додайте ванільний цукор, цукор пісок та перемішайте.
-Влийте збиті яйця, сметану, соду гашену оцтом, просіяне борошно та перемішайте.
-Замісіть руками м’яке, еластичне та не липке тісто, обгорніть його харчовою плівкою й перенесіть на 30 хвилин до холодильника.
-З готового тіста зробіть невеличкі кульки, розмір яких відповідав би виїмкам на формі для випікання горішків.
-Залиште на столі кульки для випікання 2-х порцій, а всі інші перенесіть до холодильника.
-Форму для горішків намастіть рослинною олією, в кожну ячейку розкладіть приготовані кульки та закрийте форму.
-Випікайте горішки до утворення золотистого кольору.
-Подрібніть горіхи, додайте їх до згущеного молока та перемішайте.
-Охолоджені половинки горішків наповніть горіхово-молочною сумішшю та з’єднайте між собою, щоб утворився горіх.


Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!