Копчене сало приготоване в домашніх умовах без використання коптильні виходить не гірше ніж з магазину.
Воно не тільки смачне, але й корисніше, бо не обробляється шкідливими розчинами та рідким димом.
Інгредієнти:
-Сало з проростю 1 кг.;
-Перець чорний мелений 3 ст. л.;
-Часник 2 головки;
-Лушпиння цибулі 2 жмені;
-Морська сіль 200 гр.;
-Цукор пісок 2 ст. л.;
-Сушений чорнослив 5 шт.;
-Чиста вода 1 л.;
-Лавровий лист 2 шт.
Спосіб приготування:
-Покладіть у воду лушпиння цибулі, сіль, цукор, чорнослив, лаврові листки та закип’ятіть.
-Промийте сало, обсушіть за допомогою паперової серветки та розріжте його надвоє.
-Покладіть в готовий маринад та варіть на мінімальному вогні 25 хвилин.
-Потім вимкніть вогонь та залиште сало для просочування до ранку.
-Потовчіть чорний перець з зубками часнику.
-Сало дістаньте з маринаду, обсушіть та ретельно натріть його сумішшю перцю з часником.
-Обгорніть шматки, кожний окремо, харчовою плівкою та покладіть на зберігання в холодильник.
-Зберігати можна його не більше тижня, а на більш тривалий строк перенесіть сало до морозильної камери.
Смачного!
Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!