Бур’ян, який розсмоктує пухлини! Тиждень відвар пила – забула про болі в серці і вилікувала ноги



Кожний, хто має город, знає, що таке мокриця… Спробуй її тільки не знати, вона ж росте всюди, особливо там, де її не хочеться бачити! А ми з вами її знищуємо, полемо, вирубуємо, висмикуємо, поливаємо, робимо усе, а вона все знову прокльовується, та ще й за лічені дні. Приїжджаєш на дачу наступних вихідних, а вона знову вже там!

І от постійно думаєш про те, що який же живучий цей бур’ян! Це як же треба боротись за життя, щоб таке терпіти. Уявіть лише: одна рослинка дає щоразу від 15 до 25 тисяч насіння! А ще це насіння має термін придатності аж 25 років, тож боротьба з нею буде марною.

А ще час цвітіння мокриці з травня по жовтень, а це саме той період, коли хочеться помилуватись врожаєм городу. Та якщо подумати з іншого боку? Може, мокриця саме тому й росте, бо хоче, щоб ми її використали?

Для себе я відкрила мокрицю не дуже давно, як тільки минулого літа прихопило серце на городі від спеки. З юності я собі вирішила, що лікуватись буду тільки травами, а не тими всіма аптечними хімікатами. Тож я й знайшла траву, яка справді мене врятувала.


Тоді я взялась за книгу Махлаюка «Лікарські рослини в народній медицині» і дещо таки там знайшла:

«Рослина (зірочник середній) покращує серцеву діяльність, зміцнює нерви, зменшує і знижує больові відчуття, розм’якшує і розсмоктує пухлини, зупиняє кровотечу, загоює гнійні рани.


Рослина має також протицинготну, протизапальну й антисептичну дію. Настій або сік трави застосовують при хворобах печінки і легенів, грудних болях, кровохарканні, кривавій блювоті, геморої. Настій трави використовують і при хворобі щитоподібної залози – зобі».

Ось я і знайшла свого лікаря. Почала заварювати мокрицю, пити її чай і навіть додавала до салатів. Не повірите, але я правді одужала: серце не боліло, нерви стійкішими стали, а я знову ходила по городу й тішилась. А ще, до речі, мокриця розсмоктала мені пухлину.

Для лікування мокрицею беруть лише те, над землею, тобто пагінець, але збирати мокрицю варто під час цвітіння. Висушіть її при помірній температурі, а зберігайте в мішку, скляній або дерев’яній посудині. Обов’язково позначайте рік, бо її максимальний термін — 2 роки.

1. Настій трави мокриці: склянкою окропу залийте столову ложку подрібненої трави, залиште настоюватись на 30 хвилин, після чого добре процідіть, відтисніть і випивайте по третині склянки тричі на день перед їдою. 

2. Відвар: залийте гарячою водою (2 склянками) 2 ст. ложки трави, кип’ятіть на водяній бані орієнтовно пів години. Після цього процідіть і долийте ще стільки ж води, як спочатку. Вживайте по четвертині склянки тричі на день перед їдою.

3. Сік: вичавіть, вживайте по чайній ложці 4-6 разів щодня, додавайте трохи меду. 

4. Засіб для обмивання: 10 ст. ложок свіжої трави відваріть або залийте літром води. Процідіть.

Ось тобі й бур’ян. Не забувайте, що кожна рослина в природі має свої функції, тож використовуйте їх з користю!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!