Універсальне тісто на пиріжки — довго не черствіють і не втрачають смакові якості.



Приготуйте пиріжки за цим рецептом. Вони здивують вас неймовірним смаком і повітряністю.

Начинку можна обрати на свій смак.

Для приготування тіста на порцію пиріжків (30 штук) потрібно взяти такі інгредієнти:

-молоко – 0,5 стакана;
-сухі дріжджі – 1 пачечка;
-борошно – 21 ст. л.;
-цукор – 4 ст. л.;
-яйця – 2 шт.;
-олія – 2/3 ст.;
-сіль (щіпка).


Покрокове приготування:

Молоко підігріти, розчинити у ньому дріжджі.
Сюди додати цукор, і 6 ст. л. борошна.
Добре перемішати, накрити і залишити на півгодини на теплому місці.
Збити яйця, посолити, додати в тісто.
До тіста долити олію, додати ще борошно, добре вимісити.
Тісто накрити, знову залишити на півгодини.
Вибрати і підготувати начинку.
Тісто розділити на менші частини, зробити заготовки для пиріжків, заліпити, використавши начинку, залишити на 15 хвилин.
Випікання пиріжків: змастити жовтком, пекти при 180 градусах 25 хвилин.
Смаження пиріжків: не змащувати жовтком, смажити на розігрітій сковороді на олії.
Пиріжки довго не черствіють і не втрачають смакові якості.


Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!