Ніжний та смачний домашній торт «Чорний принц». Його легко та швидко готувати



Шоколадний торт – це один з улюбленіших та найпопулярніших десертів, серед любителів солодощів. Він виходить соковитий, ніжний та має вираженим смак й аромат шоколаду.

Торт «чорний принц» дуже легкий у приготуванні та обов’язково прикрасить найвишуканіший святковий стіл.

Складові:
Тісто:

Пшеничне борошно 3 скл.;
Кефір жирністю 2,5% 2 скл.;
Цукор пісок 2 скл.;
Яйце куряче 4 шт.;
Какао терте 2 ст. л.;
Сода харчова 1 ч. л.


Крем:
Цукор пісок 150 гр.;
Сметана жирністю 30% 500 мл.

Глазур:
Чорний шоколад 100 гр.;
Масло вершкове 50 гр.


Спосіб приготування:

-Соду залийте кефіром та відставте на декілька хвилин.
-Яйця з цукром збийте міксером в густу піну.
-Перемішайте отриману масу з кефіром.
-Додайте в суміш просіяне борошно та какао й ретельно перемішайте.
-Випікайте тісто в попередньо розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
-Готовий шоколадний бісквіт дістаньте з форми та зачекайте поки корж повністю охолоне, тоді розділіть на три рівних шари.
-Збийте сметану з цукром протягом 10 хвилин в густу пишну масу.
-Коржі перемастіть сметанним кремом.
-На водяній бані розтопіть та розмішайте до однорідної текстури вершкове масло й шоколад.
-Верхній корж прикрасьте шоколадною глазур’ю.
-Поставте торт на ніч в холодильник, щоб настоявся.

Приємного апетиту!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!