Ніжний плавлений сир на швидку руку



Ніжний плавлений сир з яскраво вираженим вершковим смаком і зеленню легко зробити в домашніх умовах. Процес приготування дуже простий, а часу на роботу піде від сили хвилин 10-15.

Відмінно підійде такий сир до ранкової кави, використовувати його можна і для перекусів. Додатковим плюсом стане можливість нескінченно експериментувати з добавками.

Інгредієнти:

сир (жирність від 9%) – 0,5 кг
масло вершкове – 60 г
сіль – 0,5 ч.ложки
сода – 0,5 ч.ложки
яйце куряче – 1 шт.


Приготування:
Розбиваємо сир блендером, додаємо в масу яйце, сіль і соду і добре перемішуємо до однорідності.

Каструлю з сирною масою відправляємо на маленький вогонь і, не перестаючи помішувати, спостерігаємо за вмістом. Сир почне плавитися буквально на очах. Через 3-4 хвилини отримуємо тягучу масу. На цьому етапі вводимо масло і продовжуємо помішувати вміст каструлі до тих пір, поки масло повністю не розтане.


До моменту закипання вміст каструлі стане повністю рідким. Тепер це вже не сир, а однорідний плавлений сир.

Не чекаючи охолодження вводимо в сирну масу зелень або будь-яку іншу добавку і добре перемішуємо.

Злегка остиглий сир розливаємо по формах. Після повного охолодження відправляємо на зберігання в холодильник.

Більше подробиць, що стосуються приготування плавленого сиру в домашніх умовах, в відео нижче:

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!