Смачненький домашній мармелад. Набагато корисніший і добріший, ніж з магазину.



Дуже смачний та незвичайний десерт — вегетаріанський мармелад. Він може бути з будь-яким смаком: ягідний, фруктовий, а також покритий шоколадом.

Мармелад добре підходить як смаколик в піст, дітям та вегетаріанцям, бо не містить домішок й інгредієнтів тваринного походження.

Складові на 25 цукерок:

-Ягідний або фруктовий м’якуш 200 гр.;
-Вода 80 мл.;
-Агар-агар 10 гр.;
-Цукор 50 гр.;
-Чорний шоколад 150 гр.


Спосіб приготування:

  1. Розморожений або свіжий м’якуш подрібніть блендером до однорідної маси.
  2. Покладіть пюре в сотейник, додайте цукор і агар-агар та ретельно перемішайте.
  3. Доведіть суміш до кипіння постійно мішаючи, щоб агар-агар не пригорів. Зробіть повільний вогонь та варіть 5 хвилин.
  4. Розлийте пюре по силіконовим формам та залиште застигати при кімнатній температурі.
  5. Дістаньте з форм готовий мармелад та викладіть на тарілку.
  6. Щоб приготувати мармелад в шоколаді, поставте його спочатку на 30 хвилин в морозильну камеру.
  7. Підморожений не розтане в гарячому шоколаді, який швидко схопиться на охолодженій поверхні.
  8. Розтопіть на водяній бані шоколад.
  9. Швидко опускайте мармелад в шоколад та викладайте на фольгу.
  10. Помістіть в холодильник на 15 хвилин.

Смачний та корисний мармелад готовий. Насолоджуйтеся!


 

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!