Домашній зефір — три найсмачніші рецепти. Це дуже просто і смачно.



Зефір – кондитерський виріб, що не приносить шкоди організму. Його можна їсти всім. Готується дуже легко, без випікання. Інгредієнти дуже прості.

Цей вишуканий десерт порадує вашу сім’ю і прикрасить святковий стіл.

Зефір з желатином і яблуком
Інгредієнти:

яєчні білки – 2 шт.;
яблука – 0,5 кг;
вода 150-200 мл;
цукор – 1 стакан;
лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
желатин – 40 г;
ванілін.


Приготування:

Помити й почистити яблука, запекти в духовці, перебити на пюре (має вийти 300-350 г).
Додати ванілін і лимонну кислоту.
Ввести білки, збити до об’ємності.
Желатин залити 100-150 мл води.
У цукор влити 160 мл води, закип’ятити, варити 6-7 хвилин, щоб сироп став в’язким, залишити до охолодження.
У пюре влити сироп, збити.
Відтиснути желатин і додати в пюре, перемішати, знову збити.
З маси сформувати зефір, залишити на 2-3 години в холодильнику для застигання.


Зефір без цукру з полуницею і гострим перцем
Інгредієнти:

полуниця – 600 г;
яблучне пюре – 50 г;
яєчні білки – 8 шт.;
агар-агар – 8 ч. л.;
мед – 3 ст. л.;
желатин – 40 г;
0,5-1 перець чилі.

Приготування:

У агар-агар влити 100 мл води, залишити для набухання.
Перебити на пюре полуницю, пропустити через сито, щоб отримати однорідну м’якоть.
Перець почистити, дрібно порізати.
Змішати яблучне і ягідне пюре, додати чилі і агар.
Суміш варити на вогні 3-4 хвилини до однорідності.
До піни збити білки, додати мед, знову збити.
Додати теплу желейну масу, знову збивати до збільшиться в об’ємі в 2-3 рази.
Сформувати зефір, помістити в холодильник для застигання.

Дієтичний зефір
Інгредієнти:

молоко – 120-150 мл;
сир (жирність будь-яка) – 400-500 г;
желатин – 15 г;
цукрозамінник (фруктоза, стевія)

Приготування:

Желатин залити 1/3 склянки молока, перемішати, залишити на 15 хвилин.
Перебити блендером сир, додати цукрозамінник, збити.
Решту молока долити до желатину, гріти на водяній бані до отримання однорідної суміші, помішуючи.
Суміш влити в сир, перебити блендером, залишити на 15 хвилин для застигання.
Сформувати зефір за допомогою кондитерського мішка.
Помістити в холодильник для застигання.

Вдома можна приготувати не тільки білий , але й рожевий зефір. Для цього яблучне пюре слід трішки підфарбувати буряковим соком. Для приготування глазурі, треба використати 2 шоколадки, вершкове масло та молоко: шоколад розтопити, додати трохи масла та молока, охолодити.

Кожен зефірчик опустити в глазур, помістити в холодильник до застигання.

Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!