Все по 100: як приготувати нестримно високий губчастий пиріг. Смію вас запевнити нічого смачнішого ви ще не пробували!



Яєчний пиріг «Кастелла» – популярний японський десерт, що здобув світову популярність. Повітряні ласощі готують в виробничих масштабах і експортують в різні країни світу. Особливу популярність пиріг отримав в Тайвані. Саме там його почали робити на свій манір, але нічим не гірший за оригінал.

Щоб десерт вийшов, важливо пам’ятати кілька важливих нюансів. По-перше, кількість інгредієнтів безпосередньо залежить від розміру форми. У нашому випадку потрібна квадратна 18-сантиметрова форма для випікання. По-друге, яєчний пиріг випікається при невеликій температурі на водяній бані прямо в духовці. Незвично, чи не так?

Складові:

Пшеничне борошно 100 г
Вершкове масло 100 г
Молоко 100 мл
Цукор 100 г
Яйце 6 шт.
Ванільний екстракт на смак


Приготування:
1.Відокремте білки від жовтків. Просійте борошно. Потім змішайте в сотейнику молоко і вершкове масло.
2.Розтопіть інгредієнти на невеликому вогні. Далі влийте гарячу суміш в борошно і ретельно перемішайте. По одному введіть в тісто яєчні жовтки.

3.Потім додайте в тісто рідкий ванільний екстракт до смаку. Білки збийте з цукром до жорстких піків. Далі влийте в білки інше тісто.


4. Акуратно перемішайте масу. При цьому мішайте тісто за годинниковою стрілкою, а тарілку рухайте проти годинникової стрілки.
5. Квадратну форму для випічки обмотайте харчовою плівкою зовні. Потім обгорніть її фольгою. Внутрішню частину застеліть щільним пергаментом.

6. Вилийте тісто у форму і розрівняйте поверхню. Помістіть форму з тістом в іншу форму найбільшого розміру. Залийте її гарячою водою не менше 80 градусів.

7. Пиріг на водяній бані відправте в духовку на 65-70 хвилин при 150 градусах.

Тайванський яєчний пиріг «Кастелла» зроблено. Подавайте десерт, розрізавши його на прямокутні порційні шматочки. Також ласощі можна змастити домашнім вершковим кремом. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!