Сало в особливому маринаді. Виходить таке ніжне, що хоч губами їж



Сало в маринаді неймовірно смачне та ароматне й виглядає дуже апетитно. Його можна сміливо назвати універсальним блюдом на будь-який випадок життя.

Приготувати його м’яким та ароматним зможе будь-яка господиня без ніяких додаткових пристосувань.

Інгредієнти:

-Свіже сало 0,4 кг.;
-Кухонна сіль 120 гр.;
-Гірчичне насіння 1 ч. л.;
-Лавровий лист 2 шт.;
-Чорний перець горошком 5 шт.;
-Духмяний перець горошком 3 шт.;
-Питна вода 0,7 л.;
-Зубики часнику 4 шт.


Спосіб приготування:

-В ємність налийте воду, додайте чорний з духмяним перці, кухонну сіль, зерна гірчиці, лаврове листя та закип’ятіть все.
-Дайте покипіти впродовж 5 хвилин на мінімальному вогні.
-Приберіть з плити ємність та охолодіть маринад до теплого стану.
-Поріжте дрібно зубки часнику, додайте до маринаду та повністю охолодіть його.
-Скляну чисту банку наповніть порізаним на шматки салом, а зверху залийте охолодженим маринадом, щоб воно було повністю покрите рідиною.
-Намагайтеся, щоб всі спеції потрапили в банку разом з маринадом.
-Банку закрутіть стерильною кришкою та перенесіть в холодне місце на 3 дні.
-Після готове мариноване сало вилучіть з банки, дайте стекти маринаду, загорніть харчовою плівкою та покладіть в морозильну камеру.


Приємного апетиту!

    Друзі, Вам подобається ця стаття?
    Поділіться з друзями!