Банани — це чудові фрукти, які дуже корисні для нашого організму.
Зокрема всього лиш два банани можуть наситити людину енергією на інтенсивне тригодинне тренування. Тому не дивно, що спортсмени, окрім білка, додають і цей фрукт у свій раціон.
А ще до складу банана входять ендорфіни, які ощасливлюють людину. Проте не лише м’якота банана може бути для вас корисною, а й шкірка. Її точно не варто викидати, і ось чому:
1.Її можна використовувати для очищення води. Бананова шкірка є природним фільтром, оскільки вбирає в себе з води свинець та мідь. Просто помістіть її у місткість з водою та залиште на декілька годин.

3. Шкірка відмінно чистить столове срібло! Промийте шкірку та подрібніть в чаші блендера. Додайте трішки води, щоб у вас вийшли суміш, консистенцію пасти. Потім просто натріть ваше столове приладдя цією сумішшю, а потім змийте все проточною водою.
4. Натуральні олії, ферменти та інші елементи, що містяться в банановій шкірці, чудово сприяють загоєнню ран, а ще полегшують відчуття після опіків, укусів, подряпин і саден. Просто прикладіть до ураженої ділянки шкурку з внутрішньої сторони.
5. Промасажуйте шматочком шкірки від стиглого банана шкіру обличчя, намагаючись втирати в неї вміст м’якої сторони. Такий масаж можна проводити раз на кілька днів. Натуральні фруктові кислоти і поживні речовини, що містяться в шкірці, будуть м’яко відлущує шкіру подібно пілінгу, живити, зволожувати.

7. Бананова шкірка у своєму складі містить віск, тому ви її сміло можете використовувати замість крему для взуття. Чудово відполірує ваші туфлі та зволожить шкіру.

Лише один фрукт, а скільки від нього можна отримати користі. Тому не варто одразу викидати бананову шкірку.
Ви знали користь бананової шкірки?
Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!