Пропонуємо 6 рецептів маринадів, які зроблять м’ясо неймовірно смачним. Цими маринадами користуються майже всі шеф-кухарі та рекомендують початківцям на мастер-класах.
1. Маринад з пивом.
Складові:
Соус соєвий 200 мл.;
Бджолиний мед 150 мл.;
Натуральне пиво 200 мл.;
Зубки часнику 2 шт.;
Перець червоний гіркий 1 шт.;
Трава розмарину 1 гілочка.
Спосіб приготування:
Зубки часнику пропустіть через прес, додайте інші складові та перемішайте.
Покладіть курча в цей маринад та залиште на 12 годин в холодильнику.
2. Маринад пряний.
Складові:
Ріпчаста цибулина 1 шт.;
Зубки часнику 3 шт.;
Сік лимона 30 мл.;
Морська сіль;
Перець червоний гіркий.
Спосіб приготування:
Цибулю з часником очистьте та подрібніть.
Покладіть інші спеції разом з лимонним соком та добре перемішайте.
Підготовлене м’ясо обмастіть цим маринадом та залиште просочуватись на 6 годин.
3. Маринад з вином.
Складові:
Вино червоне сухе 400 мл.;
Олія оливкова 8 ст. л.;
Трава розмарину 1 гілочка;
Морська сіль;
Перець гіркий;
Трава чебрецю.
Спосіб приготування:
З’єднайте всі складові та добре перемішайте.
Покладіть в цей маринад цілу тушку курчати та залиште на 30 хвилин маринуватися.
4. Маринад гострий.
Складові:
Ріпчаста цибуля 2 шт.;
Олія оливкова 4 ст. л.;
Лавровий лист 2 шт.;
Морська сіль;
Перець чилі та паприка.
Спосіб приготування:
Ріпчасту цибулю очистьте від лушпиння та подрібніть.
Всі складові з’єднайте між собою.
Шматки курячого м’яса натріть цим маринадом та залиште для просочування на 6 годин.
5. Маринад по-італійськи.
Складові:
Сік лимона 25 мл.;
Олія оливкова 5 ст. л.;
Порошок часнику 1 ч. л.;
Морська сіль;
Перець гіркий;
Трави італійські.
Спосіб приготування:
В підготовлене м’ясо покладіть спеції, оливкову олію, лимонний сік та добре перемішайте.
Далі залиште його для просочування на 30 хвилин.
6. Маринад з грейпфрутом.
Складові:
Ріпчаста цибуля 1 шт.;
Зубки часнику 2 шт.;
Грейпфрут 1 шт.;
Бджолиний мед 2 ст. л.;
Оцет винний 2 ст. л.;
Чиста вода 200 мл.
Спосіб приготування:
Ріпчасту цибулю з часником очистьте та дрібно поріжте.
З грейпфрута зніміть шкірку та вичавіть сік.
Складові згідно рецепта перемішайте між собою.
Покладіть в цей маринад тушку курки та залиште на 4 години.
Приємного апетиту!
Друзі, Вам подобається ця стаття?
Поділіться з друзями!